Bemutatkozik a Kia cee'd kombi

2006.09.22. 14:12

Párizsban valamilyen formában az összes cee'd látható lesz: az ötajtós alapmodell és a háromajtós pro_cee'd tanulmány mellett a kombit is elhozzák a koreaiak.


Galéria - kattintson a képre

Az SW jelzésű puttonyos változat elöl ugyanolyan kellemesen semmitmondó, mint rövidebb testvére, bár a ferde tetőtartó oszlop, és a két kicsi, háromszögletű oldalablak egész érdekessé teszi az autó hátulját. Sok az ismerős megoldás: olyan, mintha Seatokat, Fordokat és Opeleket vagdaltak volna apró darabokra, majd az így törmelékekből építkeztek volna, de ez nem is csoda. A tervek a németországi Kia formatervező stúdióban készültek, és nyilván vannak ott néhányan a tervezők között, akik korábban nagyobb európai autógyártóknál dogoztak. Ennek ellenére a cee'd SW nem tűnik szolgai másolatnak, csupán egy újabb hétköznapi kombinak a sok közül.

Az autóról egyelőre kevés konkrétumot árultak el: csupán annyi biztos, hogy 4,47 méter hosszú, 1,49 méter magas, és a tengelytávja 2,65 méter, de bőven van még időnk megtudni róla minden lényeges információt, hiszen a gyártása csak a jövő év közepén indul, a forgalmazást pedig épp egy év múlva kezdik, jóval a csapott hátú változaté után.