Opel CorsaVan Concept, a sportmunkás

2006.09.22. 14:29


Egy kicsit meg lehetnek zavarodva az Opelnél: már Londonban leleplezték a Corsát, de Párizsba is kéne valami újdonság. Úgy képzelem, a kreatívok egyik fele a bevált OPC tanulmányra szavazott, a másik részük viszont azt üvöltötte az agyviharban, hogy ez lerágott csont, és legyen inkább egy praktikus kis áruszállító. Aztán valaki átvágta a gordiuszi csomót: legyen a tanulmány egyszerre dögös és dolgos, mint a mesebeli Hamupipőke.


A koncepció ennek megfelelően skizofrén darab lett. A hátsó oldalablakok helyén műanyag betétek éktelenkednek, de a kerekek közepén 17 hüvelykes könnyűfém keréktárcsákat találunk, a lökhárítók sportos fazonúak, de az utastér a bőrbevonatú sportülések mögött egy ronda térelválasztó hálóval ér véget. A vaskos, krómozott kipufogóvégből pedig az 1,3 literes, 90 lovas Fiat minidízel mormogása hallatszik, és még sorolhatnánk az ellentmondásos megoldásokat.

A CorsaVant ebben a formájában valószínűleg fogják gyártani. Nyilván jóval egyszerűbb darab lesz, sportos sallangok nélkül, hosszú szervizperiódussal és kedvező árral, a sportoláshoz pedig úgyis csinálnak egy Corsa OPC-t jó erős turbós benzinmotorral. A lényeg azonban nem ez, hanem hogy a Párizsi Autószalonon lesz mit a standra állítani az Opel GT mellé, és a kreatívok is megkapják az év végén a jól megérdemelt prémiumot.