Felújítják a VW Touareget

2006.09.22. 14:48

A szokásos félidős frissítésen esik át a terepjáró. A Párizsban bemutatkozó új változaton az összes ilyenkor szokásos átalakítást elvégezték. Kapott új hűtőmaszkot, első és hátsó lámpákat, első és hátsó lökhárítókat, tükröket és kipufogóvégeket, azaz mindent kicseréltek, amihez nem kellett feltörni a malacperselyt. Az autó karaktere persze nem változott sokat, de erre nem is volt szükség, hiszen a típus a mai napig egész jól fogy.

Ezen felül ez a típus is megkapta az ABSPlus rendszert, ami állítólag kb. 20%-kal csökkenti a fékutat, és az ESP funkcióit is kibővítették. Így most már külön alprogram figyeli, hogy az autó ne boruljon fel, akkor is megálljon, ha vizes az út, vagy a fékek túlmelegedtek, és kanyarban ne váljék túlzottan alulkormányzottá.

A motorválaszték összesen négyféle motorból áll. Egy 3,6 literes, 280 lóerős V6-os benzinesből, és egy 2,5 literes, 175 lovas öthengeres, egy 3 literes, 225 lóerős V6-os, illetve egy 5 literes, 313 lóerős V10-es dízelből. Ezek közül egyedül a legkisebb dízelmotor érhető el hatsebességes kézi váltóval, a többihez szintén hatfokozatú Tiptronic automata jár.