Seat roadster az évtized végére?

2006.10.11. 14:51

Ismét feltámadtak a Seat sportkocsiról szóló pletykák. A kis kétüléses roadster koncepciója nem új: a Tango nevű tanulmányautót kerek öt éve láthattuk először Frankfurtban, de a sok ígérgetés és pletyka ellenére végül semmi nem lett a gyártására vonatkozó tervekből.

Pedig az apró méregzsák még ma is friss benyomást keltene, ha hirtelen felbukkanna a Seat-kereskedők kínálatában. No, ettől azért nem kell tartanunk, bár a Seat főtervezője, Luc Donkervolke elkottyantotta a minap, hogy előkerültek a kis roadster tervei, és most újra azon töpreng a cégvezetés, hogyan is lehetne veszteségek nélkül gyártásba küldeni a típust. Ugyanakkor az is kiderült, hogy a Tango előtt még egy csomó terv áll sorba a megvalósulás felé vezető úton.

Elsőként az Ibiza és az Alhambra egyterű következő változatait kell piacra dobniuk – e lépésekre várhatóan a következő két évben sor kerül – utána pedig a Toledóval kell csinálniuk valamit. Az ormótlan, lépcsőshátú egyterű hiába praktikus, úgy néz ki, a kutyának sem kell, így a Seat tervezői most egy másik érdekes modellel szeretnék leváltani: egy Dodge Caliber stílusú, szabadidő-autó jellegű járművel.