Egy kis hazai: fantomképen a Seat Ibiza és a Skoda Fabia

2006.10.25. 12:50

A HVTM virtuális tuning-mesterei készítettek néhány képet az új kisautókról részben a sajtóban eddig megjelent információk, részben saját elképzeléseik alapján.

Az Ibiza következő generációjáról egyelőre nagyon keveset lehet tudni, de a VW kisautók pályázatra érkezett képek tanúsága szerint a legtöbb tuner egy kicsinyített Alteát vagy Leont képzelt el rövid és meredek orral, oldalán az elmaradhatatlan dájnamik lájnnal. A Seat anyamárkájától, az Auditól nem áll messze a sablonos gondolkodás – elég, ha megnézzük jelenlegi típusválasztékukat –, de azért reméljük, az Ibizát már nem ebben a szellemben tervezik. A jelenlegi egyen-Seatok ugyanis nem túl népszerűek, és ha az Ibiza is ugyanebben a félig-meddig egyterű stílusban készül, az akár az önálló spanyol autóipar utolsó maradványát is nehéz helyzetbe hozhatja.

Sokkal közelebb van a megvalósuláshoz a Skoda következő kisautója, a Fabia. Az eddig megjelent kémfotók alapján bátran állíthatjuk, az a tuningmester áll a legközelebb a valósághoz, aki a Roomster alacsonyabb és rövidebb változataként közelít a típushoz. Bár a cseh tervezőknek nyilván több lehetőségük adódott a formák megváltoztatására, mint az általunk kiválasztott fantomkép készítőjének, alighanem valami hasonlóra számíthatunk a jövő évi Genfi Autószalonon, ahol a Fabia második generációjának bemutatóját tartják.