Házi fantomképek: Audi A2 és VW Polo

2006.10.26. 12:50

A Skoda Fabia és a Seat Ibiza mellett a VW-csoport két másik kisautójának utódjáról is készült néhány fantomkép a HVTM legutóbbi pályázatára .

Az Audi A2-es utódlása körül nagy a bizonytalanság, talán még a gyáriak sem biztosak benne, hogy az alumínium kisautó csúfos bukása után mit is kellene szembeállítaniuk a BMW-féle Minivel. Ennek megfelelően egyetlen kép készült a következő A2-esről. A TT fotóinak felhasználásával rajzolt autó egy picit szélesebb, mint az eredeti A2-es, de az alapkoncepció megmaradt: a tető magas, az orr-rész rövid, és a belső tér tágasnak tűnik. Egy ilyen egyszerű vonalvezetésű modellnek persze nem volna sok esélye a Minivel szemben, de a Mercedes A osztályt talán meg lehetne szorongatni vele.

A Volkswagen Polo annál inkább megmozgatta a virtuális tuningolók fantáziáját. Öt kép közül válogathattunk, és több is megragadta a fantáziánkat, de ez tűnt a legéletszerűbbnek. A jelenlegi Polo az ultrakonzervatív Golffal szemben megjelenésekor négy lámpájával egész érdekesnek tűnt – legalábbis a Volkswagen viszonylatában –, és a németek kénytelenek lesznek ismét bátor formatervet készíteni, ha versenyben akarnak maradni a kisautók legújabb generációjával. A Fiat Grande Punto, a Peugeot 207-es, de még az Opel Corsa is friss, fiatalos formákkal hódít, így ebben a mezőnyben nem lenne elég egy nagy, krómozott keretű hűtőrács.