Gyári előzetes a Fiat Bravóról

2006.10.26. 14:45

A Fiatnál megérezhették, hogy nem lehet tovább várakoztatni a leendő vásárlókat, így közzé is tettek egy kis étvágygerjesztőt néhány kép és adat formájában.


Galéria - kattintson a képre

A fotókon is jól látszik, de a sajtóközleményben külön ki is hangsúlyozzák, hogy a formaterv jellegzetesen olasz, a stílustalan Stilóhoz képest valóságos Ferrarinak látszik. Igaz, itt-ott felfedezhető némi hasonlóság a Grande Puntóval, de épp csak annyi, amennyit még rá lehet fogni az egységes márkaarculat kialakításának szükségletére. Ráadásul az autó hátulja még izgalmasabban is fest, mint kisebb testvéréé. A hátsó ajtó egy picit Alfa Romeó-s, a lámpák viszont egy picit a VW Golféra, egy picit az első Fiat Bravóéra emlékeztetnek.


Galéria - kattintson a képre

A formás Bravo készítői szerint egész tágas is, bár ez nem csoda. 4,34 méteres hosszával, 1,79 méteres szélességével, 1,49 méteres magasságával és 2,6 méteres tengelytávjával a kompakt kategória nagyobb képviselői közé tartozik, így volt hol helyet találni a 400 literes csomagtartónak. Ami a motorválasztékot illeti, korábbi pletykákból már ismerős lehet: az 1,9 literes, 120 és 150 lóerős Multijet dízelek mellett a jól ismert, 1,4 literes, 90 lóerős négyhengeres benzinmotor, és ugyanennek a motornak a T-JET fantázianevű, 120 és 150 lóerős turbóváltozatai kerülnek a Bravóba a gyártás elején.

És van még egy meglepetés. Az új Fiat kompakt orrán ott látható az új, piros-ezüst Fiat embléma .