Ford terepjárók

2001.01.15. 18:20

 
   

[Detroit] Az utcai modellek mellett terepjáró tervekkel is jelentkezett az amerikai cég. A legérdekesebb talán az EX koncepció, amely jelzésértékű karosszériájával, és hatalmas, rücskös kerekeivel a 60-as és 70-es évek buggy-divatját idézi. A 375 lovas járgánynak esélye sincs a hagyományos szériagyártásra, mivel már méreteiben sem felel meg az Egyesült Államok szabályzóinak, ám elképzelhető, hogy az autóból mégis építenek néhányat olyan extrém terepversenyekre, amilyen a Baja Special Mexikóban.
A másik tervezet az Explorer Sportsman, amelyet horgászathoz, és természetjáráshoz alakított át a Ford tervezőcsapata. Ennek megfelelően számtalan hasznos tárolórekeszt alakítottak ki, ahol a kifogott halak és a horgászfelszerelés éppúgy tárolható, mint az útravaló élelmiszer. Az autóba 30 gallonos (kb. 113 liter) üzemanyagtartály került, így a hatótávolság sem jelent gondot.
A harmadik újdonság nem tanulmány, a Lincoln Blackwoodot sorozatban fogják gyártani. A Ford luxusautóiról ismert márkája ezúttal egy elit kisteherautót állított kerékre, amelyet főleg a tehetősebb farmerek, és módosabb vadászok igényei alapján terveztek.