Öt új Hyundai az évtized végéig?

2006.10.27. 15:11

Úgy néz ki, a koreaiak egy percre sem állnak meg a fejlesztéssel, a hírek szerint a közeljövőben évente legalább egy autó bemutatását tervezik. Ezt a Hyundai amerikai termékfejlesztési igazgatója, John Krafcik mondta el, ahogy azt is, hogy a soron következő újdonság a tavalyi Porticio tanulmány szériaváltozata lesz, valamint hogy a Vercaruz terepjáró nem számít bele az öt új típusba.

A Hyundaijal kapcsolatosan emellett más híresztelések is napvilágot láttak a közelmúltban, amelyeknek az a lényege, hogy a koreai márka megpróbál sportos arculatot kialakítani magáról. Ezt egyrészt a versenysportban igyekeznek elérni: állítólag a cég nem csak a rali világbajnokságra szeretne visszatérni gyári csapattal 2008-ban, de azt is fontolgatják, hogy az évtized végéig beszálljanak a Formula-1-be. Ugyanakkor azt is hallani, hogy a Hyundai újabb típusaiból utcai sportváltozatokat is készít a közeli jövőben.

Mindez persze egyelőre csak bizonytalan pletyka, de logikusan hangzik, a koreai gyártó imázsa ugyanis jelenleg meglehetősen szürke. A világ nagy részén elfogadható árú és minőségű tucatautóiról ismerik, de a további erősödéshez határozottabb arculatra volna szükség.