Kiszivárogtak az új Smart fotói

2006.11.08. 13:06

Valószínűleg a hivatalos bejelentésre sem kell néhány napnál többet várnunk. A kiszivárgott képek mindenesetre kétségkívül gyári eredetűek, és jól látható rajtuk a kétszemélyes városi kisautón végrehajtott összes lényeges külső változtatás.


Galéria - kattintson a képre

A tervezők láthatóan nem akarták átalakítani a koncepciót, bár a lemezek alatt nagyrészt vadonatúj műszaki megoldásokat találunk. Megmaradtak a jellegzetes arányok, és az autó oldaláról a tetőkeretre futó, eltérő fényezésű betét révén is azonnal Smartként azonosíthatjuk a kisautót, de az összhatás az átdolgozott részletek révén sokkal felnőttesebb lett. A ferde, az autó sarkáig húzódó lámpák és a kajánul vigyorgó szájat formázó hűtőrács agresszivitást sugall, a sárvédőívek felett húzódó vállak pedig egész sportos hangulatot kölcsönöznek a Smartnak. Az egybeszabott hátsó lámpák helyére két-két különálló világítótest került, sőt, a hátsó kerekek felett bal oldalt még apró légbeömlőt is kialakítottak. A személyautó-paródiából mondhatni sportkocsi-paródia lett, és ez sokak számára vonzóvá teheti a DaimlerChrysler új kisautóját.

A vonzerőre szükség is lesz, hiszen a Smart léte múlik az új modellen. Ha ez a típus sem tud hasznot hozni, akkor aligha kerülhető el a márka megszüntetése.