Indiában terjeszkedik a Renault

2006.11.09. 12:03

A franciák kibővítik együttműködésüket a terepjáróiról ismert Mahindrával. A két gyártó egy vadonatúj, hatalmas kapacitású üzem építésébe kezd, amely 2009 közepén kezdheti meg a működést.

A Mahindra és a Renault már eddig is partneri viszonyban volt, de az együttműködés eddig csupán a Logan helyi összeszerelésének beindítására és a forgalmazás 2007 közepére várható megkezdésének megszervezésére korlátozódott. Az új tervek sokkal grandiózusabbak. Ezek szerint a Mahindra a Renault segítségével akkora üzemet épít, amelyben öt év múlva akár évi 500 ezer autó is készülhet, sőt, már működésének szűk három év múlva esedékes beindításakor is évi 300 ezer autó legyártására lesz alkalmas.

A gigászi autógyárat a két fél közösen szeretné használni, azaz egymás mellett készülnek a Mahindra és a Renault típusai. Emellett a gyártelepen nemcsak autó-összeszerelő üzem működik majd, hanem komplett motor- és váltógyár is. A nagyszabású tervek azonban még gyerekcipőben járnak, hiszen egyelőre még a helyszínt sem jelölték ki, ahol a szokatlanul nagy méretű gyártelep felépülhet.