Konnektoros hibrid autón dolgozik a GM

2006.11.13. 14:39

Állítólag már 2007 elején, Detroitban bemutatják az új benzin-elektromos autó prototípusát, amelyből néhány év múlva akár sorozatgyártmány is lehet.


GM EV1

A GM típusában annyi lesz az újdonság a ma gyártott hibrid modellekhez képest, hogy nagyobb kapacitású akkumulátorokkal szerelik fel, amelyeket közvetlenül az elektromos hálózatról is után lehet tölteni, és tisztán villanyautóként is használható lesz, bár a benzinmotorral az akkumulátorok lemerülése esetén is mozgásképes marad. A GM állítólag a korábban leállított EV1 projekt tapasztalatait használta fel a fejlesztésnél, és az új típust az egykori kétüléses villanykupé szellemi utódjának szánják.

Az újabb környezetbarát jármű kifejlesztésével ugyanis elsősorban azt szeretnék elérni, hogy a GM-et ismét a környezettudatos gyártók között tartsák számon az amerikai vásárlók, ahogy annak idején, mielőtt a tartós bérletbe adott EV1-eseket visszavette a GM egykori használóiktól, és ezzel maga ellen fordította a környezetvédőket.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.