Automata sebességmérők az M1-esen

2006.11.15. 15:50

A bicskei és a tatabányai autópálya rendőrség területén négy automata sebességmérő berendezés helyét alakították ki a pályákat elválasztó szalagkorlátok között, a radarok telepítése még ebben a hónapban megtörténik, mondta el a tatabányai autópályarendőrség vezetője szerdán.

"A bicskei szakaszon az M1-es és az M7-es közös szakaszán, a 11-es kilométernél és a bevásárlóközpontok közelében a 17-es kilométernél várható mérés. A tatabányai térségben a tatai csomópontnál és a megyehatár közelében találkozhatnak az autósok a berendezésekkel" - közölte Bihari János százados.

A pályatesteket elválasztó szalagkorlátok között elhelyezett dobozokban található sebességmérő radar digitális fényképezőgépet vezérel, mely számítógépre menti a felvételeket. A készülék éjjel is képes fényképeket készíteni. Az autópályarendőrök a gépből nyert adatokat további feldolgozásra Budapestre küldik. Bihari János százados úgy tudja, az autópályák mellett táblákkal figyelmeztetik az autósokat a sebességmérésre, azt viszont a rendőrség nem hozza nyilvánosságra, hogy éppen melyik állomásra telepítik a radart.