Elkészült a 300 lóerős VW Passat

2006.11.16. 09:40

Az Essen Motor Show-n leplezik le az R36 jelzésű modellt, minden idők legerősebb sorozatgyártású VW Passatját. A hétköznapi családi autó sportos változata szedán és kombi karosszériával is elérhető lesz.


Galéria - kattintson a képre

Az R36-os orrába egy 3,6 literes, 300 lóerős, közvetlen befecskendezéses V6-os motor kerül, amely a VW dupla kuplungos DSG váltóján keresztül mind a négy kereket hajtja, így az autót a gyári adatok szerint sportkocsikat megszégyenítő dinamikával képes mozgatni. A szedán változat 5,6, a kombi pedig 5,8 másodperc alatt érheti el a 100 km/h-s tempót, és mindkét változat végsebességét elektronika korlátozza 250 km/h-ra. A félelmetes menetteljesítményeket természetesen látványos külsővel igyekeztek hangsúlyozni a Volkswagen tervezői: az R36-os krómozott hűtőrácsáról, hatalmas első légbeömlőiről, 18 hüvelykes keréktárcsáiról, hátsó légterelőiről és jellegzetes kék fényezéséről már messziről felismerhető. Belül bőr kárpitozással, erőteljes oldaltartású sportülésekkel és alumínium-színű díszítőelemekkel igyekeztek látványosabbá tenni a sport-Passat belső terét.

A típust december elsején láthatja először a közönség élőben, de a sorozatgyártásra még bő fél évet várni kell: a Volkswagen Individual műhelyében csak 2007 második negyedévében kezdik gyártani a típust.