Jön az európai Toyota Corolla

2006.11.22. 09:58

A japánok kompakt modelljének négyajtós változata megtartja régi nevét. A jelenlegi Corollákat felváltó új típusok közül a szedán mutatkozik be elsőként, méghozzá szokatlan módon egy kisebb autókiállításon, a november 30-án kezdődő Helsinki Motor Show-n.

A japán gyártó által közölt egyetlen fotó tanúsága szerint az európai Corollának nem lesz sok köze japán megfelelőjéhez , sőt, úgy néz ki, a Toyota Európában is új szerepet talált a típusnak. A kompakt modellek között határozottan nagynak tűnő Corolla egyfajta átmenetet képez majd a csapott hátú Auris és az Avensis limuzin között, valahogy úgy, ahogy a Jetta a VW Golf és Passat típusai között.

Az új Corolla formaterve új szerepéhez illően nem túl feltűnő, viszont néhány részletében nagyobb testvéreire hasonlít az autó. Az orr kialakítása egyértelműen az Avensist idézi, míg a tető vonala halványan az Amerikában forgalmazott Camryra emlékeztet. A Toyota a Corollával láthatóan a konzervatív, zömmel idősebb vásárlókat igyekszik megnyerni, míg a jövő év elejére várható Auris bátrabb formatervével és kisebb méreteivel inkább a lendületes, fiatalos stílus kedvelőit célozza.

Az új Corolla Európában várhatóan 2007 tavaszától lesz kapható, és alighanem ezt a típust forgalmazzák majd az Egyesült Államokban is.