Négyajtós villanyautón dolgozik a Tesla Motors

2006.11.24. 14:12

Állítólag egy elegáns, közepes méretű családi autót fejleszt az amerikai cég, amely korábban a Lotus Elise elektromos változatával hívta fel magára a figyelmet.

A Tesla Motors tervezői a hírek szerint a BMW 5-ös sorozatához hasonló méretű és árfekvésű autó előállításán fáradoznak, amellyel évi tízezer fölé növelhetnék éves eladásaikat. Az új, hátsókerék-hajtású típusba állítólag előre építik be a villanymotorokat és az akkumulátorok egy részét, így megtarthatják a klasszikus autóformát, és a csomagtér sem szűkül le nagyon, bár ez az elrendezés a súlyelosztás szempontjából nem tűnik ideálisnak. A Tesla Motor, amely alaptőkéjét zömmel amerikai hírességektől – köztük George Clooney-tól, és a Google alapítóitól – gyűjtötte össze, az új típust az évtized végéig szeretné bemutatni, méghozzá meglepően alacsony áron.

A tervek szerint az autóért mindössze 40 ezer dollárt, azaz átszámítva mintegy nyolcmillió forintot kérnének, ami még akkor is igencsak kevésnek tűnik, ha valóban elérik vele a hosszú távú célként kitűzött évi 20 ezres példányszámot.