3-as BMW Schnitzer módra

2006.11.28. 11:32

Még alig jött ki az új 3-as BMW kupéváltozata, az AC Schnitzer máris egy sor aerodinamikai elemet, könnyűfémfelnit, futóműalkatrészt, belső kiegészítőt és motorerőt növelő átalakítást kínál hozzá.


Galéria - kattintson a képre

Hamarosan elkészülnek a háromliteres dízelmotorhoz megvásárolható tuning kittel. Az új elektronikával a motor teljesítménye 265 lóerőre, nyomatéka pedig 550 Nm-re ugrik, ami kiváló hatással van az autó gyorsulására, mivel a gyári 6,6 helyett már csak 6,1 másodperc szükségeltetik a 100 km/h eléréséhez. Az elektronikus korlátozást nem bántják, így a végsebesség marad 250 km/h. Valamivel több időt igényel az új motorokhoz, azaz a 335d és a 335i típusokhoz készülő kitek kifejlesztése, mivel teljesen új technológiát igényel tuningolásuk, így ezek egyelőre még tesztelés alatt állnak. Motortuningtól függetlenül jó választás lehet az új hátsó sportdob felszereltetése, mely minimális fogyasztásnövekedés mellett érzékelhető teljesítmény-gyarapodást eredményez. Modelltől függően egy és két oldalon kandikáló kivitelben kapható.


Galéria - kattintson a képre

Látványos lett a 3-as új ruhája, az új első lökhárító agresszivitást sugároz, és még a leszorítóerőt is növeli. A hátsó elemek, pici szárny a tető szélére, nagy hátsó szárny a csomagtartóra, valamint a diffúzort mintázó hátsó szoknya fejlesztése folyamatban van. Az oldalsó kötények kicsivel hosszabbnak mutatják az autót, és krómozott kivitelben is megrendelhetők. A 3-as kerékjárataiban kényelmesen elférnek az AC Schnitzer 18, 19 és 20 colos méretben kapható Type II, Type III és Type IV felnijei. Az utóbbi felnikre akár 245/30 R20-as gumik is felszerelhetők.