Kinyitották a legerősebb Lamborghinit

2006.11.29. 16:14

A Murcielago LP640 Roadster Los Angelesben mutatkozott be.


Galéria - kattintson a képre

A Lamborghini tervezői persze nem elégedtek meg annyival, hogy a félelmetes, 640 lóerős V12-es motort beépítették a Murcielago Roadster karosszériájába, néhány látványos formai változtatást is elvégeztek a világ egyik leggyorsabb nyitott utcai autóján. Így egész formabontó, bonyolult, szögletes formákból álló motorházfedelet, és hasonló karakterű hátsó lökhárítót terveztek neki, az alsó peremén hatalmas diffúzorral és egyetlen hatalmas, középen kivezetett kipufogócsővel. Az oldalsó légbeömlők formáját is megváltoztatták, és természetesen egyedi felniket terveztek az LP640 Roadsterre.


Galéria - kattintson a képre

Életre szóló élmény lehet egy ilyen villámgyors roadsterrel száguldani, de a tető hiánya kellemetlenné is válhat rossz időben. Ezért a Lamborghini ilyen esetekre egy vászontetőt is kínál a vásárlóknak, bár ez tényleg épp csak arra jó, hogy ne ázzanak el a bőr üléskárpitok. A gyári ajánlás szerint a ponyvával legfeljebb 160 km/h-s sebességgel érdemes haladni, különben a menetszél könnyedén letépi az autóról az alapvetően oda nem illő vászondarabot.

Az amerikai bemutatóval párhuzamosan néhány napon belül a Bolognai Motor Show-n is látható lesz az LP640 Roadster, a forgalmazását pedig várhatóan a jövő év elején kezdik meg, így az első tulajdonosok nem késik le a következő kabriószezont.