Nissan Altima Coupé: friss rizsrakéta

2006.11.30. 11:12

A japánok még mindig csinálnak megnyerő és praktikus kupékat, csak hozzánk nem jut el egy sem. A legújabb a Nissan Altima Coupé, amelyet kategóriatársaihoz hasonlóan csak Észak-Amerikában lehet majd kapni.


Galéria - kattintson a képre

A kétajtós igazán tetszetős darab, még úgy is, hogy a tucatautónak számító Altima arcát viseli magán. Elegáns tetőívével és a hátsó kerekek felett izgalmasan domborodó lemezeivel már-már az Infiniti G35 kupé eleganciáját juttatja eszünkbe, bár a két autóban igazából nincs sok közös vonás. Az Altima Coupé fickós külseje ellenére elsőkerék-hajtású, ami épp sportos vezetés közben a legkevésbé praktikus. Pedig az ereje megvan a száguldozáshoz: a 4,635 méteres kupé gyengébb változatába is 2,5 literes, 175 lóerős motor kerül, a csúcsmodellbe pedig a jól ismert 3,5 literes V6-os 270 lóerős változata kerül. A lusta sofőrök kedvéért kínálnak hozzá fokozatmentes automata váltót is – az amerikai autóvásárlási szokásokat ismerve ez lesz a népszerűbb –, de hatsebességes manuális váltóval is elérhető lesz a típus.

A Los Angelesben bemutatott típust jövő nyáron kezdik forgalmazni az Egyesült Államokban, Európába azonban aligha jut el hivatalosan. A Nissan mifelénk ugyanis a Renault kedvéért teljesen felszámolta hagyományos autóválasztékát, és csak a terepjáróira és kis egyterűire koncentrál.