Honda Remix: feltámad a CRX?

2006.11.30. 15:55

A Honda egy kis kétüléses sportkocsi-koncepcióval lepte meg a Los Angeles-i Auto Show közönségét.


Galéria - kattintson a képre

A Remix formaterve ugyan meglehetősen szélsőséges megoldásai miatt aligha jut el a szériagyártásig, de ez az első jele, hogy a Hondánál ismét előkerült a CRX már-már elfeledetnek hitt koncepciója. A Civic egykori sportváltozatát ugyanazokkal a szavakkal jellemezhetnénk, amelyeket John Mendel, a Honda amerikai részlegének alelnöke a Remixszel kapcsolatban használt, könnyű, egyszerű, élvezet vezetni, mégis praktikus. A Remix műszaki megoldásaival kapcsolatban egyelőre meglehetősen szűkszavúnak bizonyult a japán gyártó.

Csupán annyit árultak, hogy egy új kisautó-padlólemezt használtak a fejlesztésnél, négyhengeres motorral és hatsebességes kézi váltóval. Folytatást egyelőre nem ígérnek, pedig nem ártana. A cég manapság igencsak elhanyagolja könnyű és sportos típusait, amelyekkel egykor megalapozta a hírnevét.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.