Kivonul a GM-ből a kaszinómilliárdos

2006.12.01. 13:14


Kirk Kerkorian

Kirk Kerkorian hiába próbálta befolyásolni az autógyártó működését, így inkább megszabadul eddig felhalmozott GM-részvényeinek jelentős részétől. Ezt a milliárdos befektető cége, a Tracinda tegnap jelentette be. Már korábban túladtak 14 millió részvényen, és most ugyanennyitől szándékoznak megválni, így Kerkorian részesedése a General Motorsban az eddigi 9,9% felére, 4,95%-ra esik vissza, sőt, egyes elemzők tudni vélik, hogy a Treacinda már a maradék részvények eladását is előkészítette. A teljes, 9,9%-os csomag a jelenlegi árfolyamon mintegy 1,6 milliárd dollárt ér.

Kerkorian korábban megpróbálta összehozni a GM-et a Renault-Nissan csoporttal, de ahhoz nem rendelkezett elegendő részvénnyel, hogy az amerikai óriásvállalat vezetésén sikeresen keresztülverje a tervét, hiába számított a cég legnagyobb részvényesének. Ezek után sokan azt hitték, hogy további részvényvásárlásokkal megpróbálja majd átvenni az irányítást, de a 89 éves befektető alighanem megelégelte a küzdelmet, és úgy döntött, inkább kiszáll a GM süllyedő hajójából.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.