Zagato Aprilia Sport: megéled a múlt

2006.12.04. 13:22


Galéria - kattintson a képre

A Lancia száz éves születésnapjára készítik el az 1938-as sportprototípus korszerű reinkarnációját. A Bologna Motor Show.n bemutatkozó egyedi jármű elkészítése nem volt egyszerű feladat, mivel az eredeti Aprilia Sportról mindössze két elmosódott, fekete-fehér kép és némi írásos információ maradt fenn, így ezek alapján kellett újraalkotni. A fotókból számítógéppel rekonstruálták az eredeti terveket, de az autó elkészítésekor a Zagatónál hűek maradtak a régi technikákhoz. Az áramvonalas karosszéria lemezeit kézzel kalapálták a megfelelő formára. A Zagatónak az idén ez már a második különleges, múltidéző típusa az év elején bemutatott Ferrari 575 GTZ után, ami igazán meglepő, hiszen a kis karosszériaépítő cég sok esetben évekig nem hallat magáról.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.