Lesz még másik Bugatti

2006.12.05. 11:05

Tomas Bscher, a Bugatti elnöke optimista: szerinte mindenképp folytatják a márka fejlesztését. A cég vezetője egy interjúban beszélt a Bugatti lehetséges jövőjéről. Úgy néz ki, először a Veyron különféle változataival igyekeznek tovább fejni a világ milliárdosait. Az első változat valószínűleg a levehető tetős Targa lesz, amely a hírek szerint még drágább lesz, mint a csukott változat: a becslések szerint egyetlen példány úgy másfél millió euróba kerül majd. Bscher szerint ezek után jöhet valami olcsóbb, nagyobb tömegben előállítható modell.

Ezzel az a probléma, hogy 200 ezer eurónál drágább típusokkal szinte képtelenség nyereséget termelni, kevésbé drága luxustípusokat azonban házon belül is gyárt a Lamborghini és a Bugatti, sőt, a VW csoport főrészvényese, a Porsche sem szeretne újabb vetélytársat saját vadászterületére. Ugyanakkor hosszú távon a VW számára sem éri meg fedezni egy veszteséges autómárka működését – még ha ilyen előkelő is – így találniuk kell valami kompromisszumot, amely minden érintett számára elfogadható, és biztosítja a Bugatti életben maradását.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.