H&R Mission 400 Plus: rekord-Porsche

2006.12.05. 11:32

Az Essen Motor Show-n mutatták be ezt a fekete Porschét, amely készítőinek reményei szerint átlépheti a 400 km/h-s álomhatárt. A 911-esen alapuló Mission 400 Plus elkészítésének költségeit a H&R nevű német tuningcég fedezte anyagilag, bár az elkészítésében két másik vállalkozás, az Alzen Motorsport és az RS Tuning is részt vett.


Galéria - kattintson a képre

Az utólag beépíthető futómű-alkatrészeiről közismert H&R azt a célt tűzte ki, hogy megdönti a közúti járművek sebességi rekordját, azaz gyorsabb autót épít, mint a 400 km/h-s végsebességű Bugatti Veyron. Az Euro4-es normákat is teljesítő 3,8 literes turbófeltöltéses motor a 911 Turbo hathengeresének alapos átalakításával az RS Tuningnál készült, és félelmetes, 1054 lóerős csúcsteljesítmény, illetve 1030 Nm-es csúcsnyomaték leadására képes. Természetesen a többi alkatrészt is úgy alakították ki, hogy segítse a nagy sebességű haladást. A legszembetűnőbb változtatás az átalakított tető: az Alzen Motorsportnál 75 mm-rel csökkentették a magasságát, így csökkentve az autó homlokfelületét. Ezen felül új, kis légellenállású hátsó szárnyat fejlesztettek a típushoz, porig ültették a futóművet, és a karosszériaelemek egy jelentős részét, illetve az ülések vázát szénszál-erősítésű műanyagból készítették.

Úgy néz ki, a Mission 400 Plus-ban valóban megvan a potenciál, hogy megdöntse az utcai autók sebességi rekordját, bár az eredményekre még várni kell. További fejlesztések után, 2007 első felében kísérlik meg átlépni a 400 km/h-t az olaszországi Nardo versenypályán. Ugyanakkor ha a kísérlet sikerül, a Veyron akkor is csak az egyik rekordját veszíti el, hiszen a Mission 400 Plus ugyan közúton is használható, de a szériagyártását egyelőre nem tervezik.