A Ford C-Max nem Focus többé

2006.12.05. 12:41

Egy alapos modellfrissítés részeként önállósítják a Ford legkisebb egyterűjét. A C-Max gyakorlatilag a szokásos, a modellciklus közepét jelző felújításon esik át: átdolgozták az orrát, a hátulját és a belső terét, de műszaki szempontból nem sokat változik.


Galéria - kattintson a képre

Ahogy ez manapság szokás, az autó orrát dolgozták át a legfeltűnőbben. Az új lökhárító versenyautókat megszégyenítően hatalmas beömlőnyílást kapott, a hűtőmaszk és az új lámpák pedig tényleg nem hasonlítanak már a Focus megfelelő elemeire, inkább az S-Max formai megoldásait idézik. Hátul már korántsem ilyen szembetűnőek a változtatások, bár itt is feltűnhet az új lámpaegyüttes, amelyben részben már LED-ek világítanak. Az összhatás elsősorban az új felniknek és az új orrnak köszönhetően sokkal zordabb, mint volt:


Galéria - kattintson a képre

a C-Max a Focus örökség nélkül határozottan sportosabb lett, már ha egyáltalán van értelme ennek a kifejezésnek egy egyterű esetében. További újdonság, hogy a C-Max hatalmas üvegtetőt kapott, ami érthető, hiszen az eredeti típus megjelenése óta elterjedt, és közkedveltté vált ez a megoldás. Belül áttervezték az üléseket, ami egyebek közt a csomagtartó kismértékű méretnövekedésével járt együtt, és az anyagok minőségén is javítottak.

Úgy néz ki, a motorválasztékot és a karosszéria teherviselő elemeit egyáltalán nem érintette az átalakítás, ahogy a futóművet és a többi működő alkatrészt sem. A felújított típussal kapcsolatos további részleteket alighanem csak 2007-ben, a forgalmazás megkezdéséhez közelebbi időpontban ismerhetjük meg.