Honda Accord kupé-tanulmány Detroitra

2006.12.06. 09:14

Január elején leplezik le a japánok amerikai bestsellerük következő generációjának előzetesét, amelyről eddig csupán egy vázlatot közöltek. Az Accord Coupé Concept elnevezés némi félreértésre adhat okot. Ez az autó az amerikai Accord utódjának vonásait viseli, amelynek gyakorlatilag semmi köze az európai névrokonhoz – az európai Accordot Észak-Amerikában Acura TSX néven ismerik. A jelenleg forgalmazott amerikai Accord Coupé leginkább egy alaposan felfújt előző generációs Civicre emlékeztet, a Detroitban bemutatkozó tanulmány azonban sokkal sportosabb, jellegzetesebb darabnak látszik a vázlat alapján. A dinamikus ívű tetővonal, a hátrafelé vastagodó küszöb és a lökhárítóba integrált négy kipufogó alapján a skicc akár egy méregdrága prémium-sportkocsiról is készülhetett volna, bár az ilyen rajzok gyakran többet sejtetnek a valóságnál.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.