Erősebb motor a Nissan 350Z-ben

2006.12.06. 15:13

Jövőre már az új VQ35HR motorral készül a Nissan sportkocsija. A motorcsere a 350Z tulajdonosoknak voltaképp minimális változást jelent, hiszen az új motor, amelyről korábban az Infiniti G35-ös , illetve a felújított Nissan Skyline kapcsán már hallhattunk, 306 lóerős, azaz épp hattal több, mint az eddig használt VQ35DE. A motorcsere oka persze inkább az, hogy az új motor nem csak erősebb, de tisztább is, mint elődje, és így, hogy minden lehetséges típusban átállnak a HR motorok használatára, a gyártás is egyszerűbbé válik.

A bejelentéssel együtt azt is elárulták a Nissannál, hogy a jelenlegi 350Z 2009-ig marad piacon, de már készül az utódmodell. Larry Dominique, a Nissan termékfejlesztésért felelős alelnöke szerint a következő Z még látványosabb és még gyorsabb lesz, mint a jelenleg gyártott típus, ugyanakkor semmiképp nem lesz sokkal drágább, hiszen nem szeretnék, ha a GT-R eladásait akadályozná.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.