Kezdődik az Opel Astra amerikai karrierje

2006.12.08. 09:44

A Saturn Astráról egyelőre csupán egyetlen fotót közöltek, de ez is elegendő, hogy kiderüljön, a típus a jelvényén kívül legfeljebb néhány műszaki részletében különbözik európai névrokonától. Egyelőre csak a három- és ötajtós csapott hátú modelleket dobják piacra Észak-Amerikában, ami elég kockázatos döntésnek tűnik, mivel Észak-Amerikában a vásárlók még mindig a lépcsős hátú kompakt modelleket vásárolják szívesebben. Sajnos a részleteket egyelőre titokban tartja a GM – valami újdonságot a februári bemutatóra is hagyniuk kell –, de annyi biztos, hogy az amerikai típusváltozat csak viszonylag nagy hengerűrtartalmú, négyhengeres benzinmotorokkal lesz kapható.

Az Astra bemutatásával a GM folytatja a Saturn márka átalakítását, amely a tervek szerint az évtized végére már csak átcímkézett Opel típusokat kínál majd. Eddig az Amerikában tervezett Saturn Sky és Opel GT, valamint a Dél-Koreából származó Saturn Vue és Opel Antara alkotja a két modellpaletta közös részét, így az Astra az első olyan típus, amely valóban az Opeltől érkezik. A Saturn Astrát elsőként a 2007-es Chicagói Auto Show-n láthatja először az amerikai közönség, és a forgalmazást is beindítják még az év első felében.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.