Range Rover lehet a Freelanderből

2006.12.08. 13:44

A Land Rover vezetői állítólag szívesen átneveznék legkisebb modelljüket, abban a reményben, hogy ezzel a fogással javíthatnak az eladásokon.

Európa egyes országaiban ugyanis még mindig túl erősen kötődik egymáshoz a Land Rover márkanév a Defender elpusztíthatatlan munkagép-arculatához, és ezért a Freelander hátrányos helyzetbe kerül az olyan, munkaterepjárós múlt nélküli márkák hasonló típusaival szemben, mint a BMW. Ráadásul a Freelander második generációjával nem a vetélytársakénál alacsonyabb ára, hanem luxusautókat idéző felszereltsége révén szeretnék meghódítani a vásárlókat, és ehhez a törekvéshez is passzolna a Range Rover márkanév használata.

Egy ilyen lépés persze komoly károkat is okozhatna - például árthatna a Range Roverek presztízsének -, ezért a Land Rover vezetése igyekszik felmérni a vásárlók lehetséges reakcióit. Az eddig kiszivárgott információk szerint legfeljebb egy évet adtak maguknak a szükséges információk összegyűjtésére, mielőtt meghoznák a végleges döntést.

A brit terepjárógyártó modelljeit egészen a közelmúltig Land Rovernek hívták, és a Range Rover név csak a csúcsmodellt jelölte. A Range Rover Sport bevezetésével azonban megváltozott ez a gyakorlat, és nem kizárt, hogy a későbbiekben teljesen megfordul a helyzet. Az egész modellpaletta Range Rover néven fut majd, kivéve a Defendert és utódait, amelyek a többiekétől eltérő szerepkörük miatt megtarthatják a Land Rover márkajelzést.