Kanadai segítséggel épül az új Lada-gyár

2006.12.08. 15:16

Az AvtoVAZ a Magna közreműködésével építheti fel új óriásüzemét. Az 1,5 milliárd eurós befektetéssel épülő hipermodern gyár a tervek szerint nagyjából 450 ezer autó előállítására lesz képes. A kanadai partner részben a gyártelep berendezésében lesz az oroszok segítségére, részben egy új kompakt modell alapjainak kifejlesztésében.

A Magna elsősorban osztrák leányvállalata, a Steyr révén – amely többek közt a DaimlerChrysler és a BMW számára készít autókat bérmunkában – az utóbbi évek során jelentős mennyiségű tapasztalatot szerzett a gyártásszervezésben. Ennek köszönhetően kapott megbízást nemrég a Fiattól az új Bravo gyártásának előkészítésére, most pedig a Ladánál bizonyíthatják szakmai felkészültségüket a kanadai-osztrák cég mérnökei.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.