Meztelenül tesztelik a Mercedes P8-ast

2006.12.11. 15:43


Galéria - kattintson a képre

A képeken látható guruló váz állítólag a következő Mercedes-McLaren egyik első prototípusa. A középmotoros szerkezetet a német gyártó próbapályáján kapták lencsevégre, miközben a gyáriak a futómű viselkedésével kapcsolatban végeztek méréseket. A burkolat teljes hiánya állítólag azért szükséges, mert a Mercedesnél megpróbálják titokban tartani, hogy milyen lesz a középmotoros sportkocsi, ameddig csak lehetséges.


Galéria - kattintson a képre

A Mercedes SLS McLaren néven emlegetett típust állítólag árban és teljesítményben egyaránt a Lamborghini Gallardo és a Ferrari F430-as közvetlen ellenfelének szánják, ezért nem is valami hatalmas V12-es motort szerelnek bele, hanem az AMG magas fordulatszámon működő 6,3 literes V8-as szívómotorját kapja meg. Persze ez a motor sem erőtlen – a jelenlegi legerősebb változata 525 lóerős, és az SLS-be a pletykák szerint már egy 575 lovas kivitel kerül – de a középmotoros típus így mégsem jelent majd belső konkurenciát az SLR-nek.

Egyelőre bizonytalan, hogy a P8 kódjelű autó mikor kerülhet piacra, de a karosszéria hiányából arra következtetünk, hogy a végleges típus bő másfél éves próbaciklusa épp csak a legelejénél tart, így 2008 előtt aligha találkozhatunk a következő Mercedes sportkocsival. Ráadásul úgy tudjuk, számos kérdés még tisztázatlan, így még azt sem sikerült eldönteni, hogy az autó hol készüljön. A Mercedes vezetése állítólag azt szeretné, ha Németországban szerelnék össze a típust, de a McLaren angliai üzemében is szükség lenne rá, hogy lekösse az SLR gyártása mellett fennmaradó kapacitást.