Év Autója jelöltek Amerikában

2006.12.14. 09:44

Nyilvánosságra hozták az észak-amerikai Év Autója választás finalistáinak névsorát.

Az Atlanti-óceán túlpartján hagyományosan két kategóriában osztályozzák a személyszállító járműveket. Külön díjat kap az év legjobb személyautója és a legjobb terepjáró, illetve pick-up. Az idén azonban nagyon nehezen összemérhető autók versengenek az Év Autója és az Év Teherautója címért. A személyautók legjobbjának címéért a Honda Fit – azaz a Honda Jazz Amerikában forgalmazott változata –, az Opel Vectra padlólemezére épített a Saturn Aura és a Toyota fronthajtású óriása, a Camry birkózhat, míg az év legjobb terepjáróját az óriási Chevrolet Silverado, az európai mércével mérve átlagos méretű Ford Edge, és az erős, de könnyed, már-már személyautóba hajló Mazda CX-7-es közül választják ki.

Nem irigyeljük a zsűri tagjait, hiszen hat, teljesen eltérő karakterű jármű közül kell kiválasztaniuk kettőt, amelyeknek a nevét azután felolvashatják a Detroiti Motor Show keretei közt tartott díjátadó ünnepségen.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.