Volkswagen hibrid 2009-re?

2006.12.14. 15:20

A német gyártó vezetése alighanem meggondolta magát: a legfrissebb információk szerint az évtized végére a Volkswagen is elkészíti saját hibrid hajtású személyautóját.

Az első benzin-elektromos típus állítólag a Jettán alapszik majd, és még takarékosabbnak ígérkezik, mint a típus dízelmotors változatai. A pletykákban bőven 5 liter alatti fogyasztási adatok szerepelnek. A Volkswagen egyes vezetői néhány éve még azt hangoztatták , hogy a korszerű dízelmotorokat jobb megoldásnak tartják a benzin-elektromos hibrideknél, de az idő rájuk cáfol. Míg a dízelmotorok Európában egyenrangú ellenfelei lettek a benzineseknek, addig Észak-Amerikában, a világ legnagyobb autópiacán magas nitrogén-oxid kibocsátásuk miatt szinte eladhatatlanok, miközben a Toyota és a Honda hibrid hajtásláncú autóiból évről évre egyre többet vásárolnak.

Úgy néz ki, ezt látva a VW stratégái is úgy határoztak, beszállnak a versenybe, és bár a japán konkurensekkel szemben jelentős a lemaradásuk, az amerikai és dél-koreai gyártókkal még talán még felvehetik a versenyt.