Kibővülhet a Peugeot-BMW együttműködés

2006.12.19. 09:46

Újabb közös motorfejlesztési program beindítását fontolgatja a két autógyártó.

A PSA Peugeot-Citroën és a BMW vezetői egyelőre egy szándéknyilatkozatot írtak alá a folytatásról. Ezt követően a két vállalat szakemberei megvalósíthatósági tanulmány készítésébe fognak, hogy kiderítsék, valóban megéri-e belefogni az újabb fejlesztésekbe vagy sem. A közös motorpalettát jelenleg egyetlen 1,6 literes, változó szelepvezérlésű négyhengeres különféle változatai alkotják 75 és 175 lóerő közti teljesítménnyel. Ezeket a motorokat a BMW a Mini benzinüzemű változataiba, a PSA pedig többféle Peugeot és Citroën típusba építi be.

Valószínű, hogy a korszerű motorcsaládot felfelé bővítik ki, legfeljebb két 1,8 és 2,2 liter közti hengerűrtartalmú négyhengeressel. Az együttműködés fenntartása mindkét cégnek alapvető érdeke. Így a PSA felhasználhatja a BMW benzinmotor-fejlesztési tapasztalatait, a BMW pedig elfogadható áron szerezhet be keresztben beépíthető benzinmotorokat a Mini számára.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.