Hiába várjuk a Chrysler Firepowert

2006.12.20. 13:38

A látványos sportkupé egyedi tanulmányautó marad, bár sokáig úgy nézett ki, hogy eljuthat a sorozatgyártásig.

Trewor Creed, a Chrysler alelnöke annyit mondott, hogy nem tudnák úgy gyártani a típust, hogy az kifizetődő legyen, ezért mondtak le róla. Creed szerint a Firepowert a közhiedelemmel ellentétben nem építhették volna a Dodge Viper műszaki alapjaira, egy új alkatrészcsomag kifejlesztése pedig túl drága lett volna: még úgy sem kerestek volna rajta egy fillért sem, ha 80 ezer dollárért adtak volna egy-egy példányt, ennyi pénzért pedig egyébként sem vett volna senki Chrysler feliratú sportkocsit.

Hogy ebből a magyarázatból mi igaz, azt nehéz volna megmondani, de annyi biztos, hogy a hatalmas raktárkészlettel és milliárd dolláros nagyságrendű negyedéves veszteséggel küzdő amerikai gyártó most nem foglalkozhat olyan arculatjavító, de törvényszerűen veszteséget hozó típusokkal, mint a Firepower: most azokra a fejlesztésekre kell koncentrálniuk, amelyek profitot hozhatnak.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.