Beindul a Jeep Patriot gyártása

2006.12.21. 13:40

A Chrysler Belvedere-ben működő korszerű üzemében kezdik meg az új szabadidő-autó gyártását.

A tavasszal bemutatott típus a Dodge és a Mitsubishi közös padlólemezére épül, amely a Chrysler Sebring, a Dodge Caliber, a Jeep Compass, a Mitsubishi Outlander és a hamarosan bemutatkozó Mitsubishi Lancer típusok alapjául is szolgál. A Patriot gyártásánál maximálisan kihasználhatják a közös alkatrészek nyújtotta előnyöket: az új típus ugyanazokon a gyártósorokon készül, amelyeken január óta a Caliber, május óta pedig a Compass is.

A Calibert jól fogadta az amerikai közönség, de a Jeep Compass már sokkal kisebb érdeklődést váltott ki a vásárlók körében, így a Jeep számára rövid távon a Patriot lehet az utolsó lehetőség, hogy jelentősebb piaci részesedést harcoljon ki magának a kompakt szabadidő-autók piacán, ahol eddig elsősorban a Ford, valamint a japán és koreai autógyártók játszották a főszerepet.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.