Kanadai szupersportkocsi a láthatáron

2006.12.22. 12:25

A HTT Locus nevű cég alkotása a Plethore nevű villámgyors szerkezet, amely hivatalosan Januárban, a Montreali Autószalonon mutatkozik be.

Az autó a szokásos sémát követi. Nagyrészt szálerősítésű műanyagból készülő, 1,13 tonnás autóba a hátsó tengely elé építenek be egy brutális erejű motort, ez esetben egy 8,2 literes Chevrolet V8-ast. Az amerikai eredetű nyolchengeres csúcsteljesítménye 750 lóerő, de állítólag már egy 1300 lovas, kompresszoros változaton is dolgoznak a kanadai fejlesztők. A hatsebességes kézi váltó ugyanattól a Tremec cégtől érkezik, amelytől a legtöbb amerikai sportkocsié.

A kérdés már csak az, hogy a Quebeci Bomba néven emlegetett villámgyors, de ismeretlen sportkocsi elég vonzó lesz-e a lehetséges vásárlók számára, hogy Ferrari vagy Lamborghini helyett egy Locus Plethore megvásárlására költsék temérdek pénzük egy jelentékeny részét.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.