Kiszivárogtak a Jaguar XF fotói

2006.12.22. 14:11

A Detroitban bemutatkozó négyajtós tanulmány még csak nem is emlékeztet az eddigi Jaguar szedánokra. Korábban kétkedve fogadtuk, hogy a brit márka az S-type utódja révén szakítani szeretne régimódi arculatával, de a tanulmányról kiszivárgott fotókat látva már biztosnak gondoljuk a sikert.


Galéria - kattintson a képre

Az XF Concept az XK dinamizmusát hordozza, bár a kupé és a négyajtós formai megoldásaiban kevés közös vonás fedezhető fel. Talán csak az első sárvédőívek mögötti kopoltyú és a tető íve tűnhet hasonlónak. Az XF orra a hatalmas ovális hűtőráccsal és a keskeny metszésű fényszórókkal az újdonság erejével hat, ahogy a hátsó rész kialakítása is meglehetősen szokatlan, talán néhány japán luxusautó-tanulmányon láthattunk hasonlót korábban. A meredeken emelkedő övvonal révén a csapott tető ellenére is elég hely maradhat a hátsó utasoknak és a csomagoknak, az XF mégis úgy nézhet ki mint egy vérbeli sportautó. Korábban a Mercedes CLS-hez hasonló sportos formatervű szedánokat neveztük négyajtós kupénak, de a Jaguar tanulmányához képest a CLS lomha limuzinnak tűnik.

Ha a tanulmány stílusát a majdani szériamodell is megörökli, akkor a Jaguarnak jó esélye van rá, hogy végre valóban felvegye a versenyt német és japán riválisaival, sőt, divatot diktáljon, ahogy utoljára évtizedekkel ezelőtt az E-type révén tette.