Nissan AD: ronda de hasznos

2006.12.27. 12:00


Egész megdöbbentő dolgokat forgalmaznak a japán autógyártók Japánban. A Nissan AD kombi lényegében az Európába soha meg nem érkezett Almera-utód, a Tiida alapjaira épül, de önálló formatervet kapott. Az első sárvédőívek domborítása, valamint az első lámpák és a hűtőrács által alkotott U-forma olyan diszharmóniát alkot, ami csúnyaságában is egész érdekessé teszi az autót. A fényezetlen lökhárítós alapmodell persze inkább egyszerűen csak ronda, viszont kétségtelenül praktikus – nyilván olyanok vásárolják majd, akiknek olcsó igavonóra van szüksége.


Ennek megfelelő a típus felszereltsége és motorválasztéka is: a nagyméretű típus alapkivitelébe csupán 1,2 literes motor kerül, az erősebb változatok pedig 1,5 vagy 1,8 literes négyhengeresekkel készülnek. A belső tér egyszerű, de sok rakodórekesz és praktikus apróság – például egy laptop-álvány – található benne. A futóművet is úgy hangolták, hogy rossz úton se rázzon nagyon, hiszen a szállítmány lehet törékeny is, a hivatásból autózóknak pedig a kényelem a fontosabb, és nem a kanyarsebesség. A Nissan AD sorozata Japánban január közepétől lesz kapható, és a Nissan tervei szerint havi 3200 példányt biztosan el lehet belőle adni. A szigetországon kívül azonban aligha találkozhatunk vele: ahhoz nem elég vonzó.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.