Ilyen lesz a rövid C4 Picasso

2007.01.05. 11:16

Egyelőre nem hivatalos forrásból kaptunk hitelesnek látszó információkat a franciák ötüléses egyterűjéről. (Az információkat azóta megerősítették)


Galéria - kattintson a képre

A C4 Picasso rövidebb változata jóval látványosabb lett, mint a korábban bemutatott hétüléses. A Xsara Picassóéhoz hasonló gömbölyded farrész, a meredeken felfelé induló, majd a B-oszlopnál egy törés után lejjebb folytatódó alsó ablakvonal, az új lökhárító és a pici hátsó tetőspoiler révén az autó sokkal frissebb, fiatalosabb benyomást kelt, pedig a középső ajtóoszlopig nagyrészt megegyezik hétüléses testvérével. Az rövid C4 Picasso nem váltja le azonnal a Xsara Picassót, és erre láthatóan a tervezésnél is számítottak. 4,47 méteres hosszával, 1,83 méteres szélességével és 1,66 méteres magasságával pont középen helyezkedik el elődje és a hétüléses változat között.


Galéria - kattintson a képre

Ha hihetünk az eddig kiszivárgott adatoknak, az új típus csomagtere alaphelyzetben is fél köbméteres lesz, lehajtott hátsó ülésekkel pedig 1,7 köbméter feletti raktérfogatot kaphatunk. Ráadásul a hátsó üléssor három azonos méretű, a csomagtérpadlóval egy szintbe fektethető ülésből áll, így az ötüléses C4 Picasso kényelmesnek és könnyen variálhatónak ígérkezik. Műszaki szempontból nem ígér komolyabb újításokat a típus. Úgy tudjuk, eleinte négyféle motorral lesz elérhető: egy 127 lóerős, 1,8 literes és egy 143 lóerős, kétliteres benzinessel, valamint egy 1,6 literes, 110 lóerős és egy kétliteres, 138 lovas turbódízellel. A különféle motorokhoz felszereltségtől függően öt- vagy hatfokozatú kézi váltó vagy hatsebességes automata jár.

A rövidebbik C4 Picasso bemutatóját várhatóan a Genfi Autószalonon tartják, de úgy néz ki, a kereskedőknél is szinte azonnal megjelenik az új típusváltozat.