Szupersportkocsi-tanulmány a Hondától

2007.01.08. 15:08

Az Acura Advanced Sports Car Concept egyesek szerint a Honda NSX utódja lehet, bár még csak nem is emlékeztet a legendás sportkocsira.


Galéria - kattintson a képre

Ahogy az a fotókon is látható, az ASCC orrmotoros, méghozzá egy nagy teljesítményű V10-es motor hajtja. A Honda azonban nem elégedett meg a kategóriában megszokott hátsókerék-hajtással: kifejesztették a Super Handling AWD nevű összkerék-hajtás új változatát, amelyet hosszában beépített motorral is alkalmazhatnak. Az NSX, és az utódjának szánt HSC tanulmány sokak szerint túlzottan emlékeztetett a Ferrari aktuális sportkocsijaira, de ugyanez az ASCC-ről már nem mondható el: letisztult, hatalmas, töretlen felületekből és határozott élekből komponált formaterve erős, önálló egyéniséggel ruházza fel az autót.

Az NSX valódi utódjára persze egy keveset még várnunk kell, a szériaváltozat bemutatóját ugyanis csak ősszel, a Tokyo Motor Show-n tartják, de az Acura tanulmány révén határozott elképzelésünk lehet róla, hogy milyen lesz a Honda következő méregdrága sportkocsija.