Mitsubishi Prototype X: Evo-előzetes

2007.01.10. 12:04


Galéria - kattintson a képre

Biztos ami biztos, a Mitsubishi Detroitban is kiállította a Lancer Evo X-es prototípusát. A 2005 őszén bemutatott Concept X óta sokat változott az autó. A tetővonal egy picit kevésbé lendületes a nagyobb fejtér érdekében, a kerekek körüli karosszéria-szélesítés nem csak a sárvédőíveket érinti, kisebb lett a hátsó szárny, és más formájúak a lökhárítók. Az autó agresszív karaktere azonban nem sokat változott. A Prototype X a korábbi Lancer EVO modellek méltó utódjának látszik.


Galéria - kattintson a képre

A műszaki megoldásokról még mindig meglehetősen keveset tudunk. Annyi biztos, hogy a legendás 4G63 jelzésű kétliteres motor végleg elbúcsúzik. Helyébe egy hasonló felépítésű, de vadonatúj négyhengeres kerül, amely elődjénél is erősebb lesz, az ígéretek szerint a szériaváltozat teljesítménye is meghaladja a 300 lóerőt. A hajtáslánc is megújul. A Mitsubishi új négykerék-hajtását S-AWC (Super All-Wheel Control) néven emlegeti.


Galéria - kattintson a képre

Úgy néz ki, a Lancer Evolution X már készen van, csupán néhány apró simításra van szükség, hogy megkezdődhessen a sorozatgyártás. A prototípus is erről árulkodik, és a Mitsubishi ígérete is, amely szerint a következő Evo végleges változata még az idén bemutatkozik.