Skoda-csoda

2001.01.22. 17:40

A cseh autógyártó jelentősen növelte nyugat-európai exportját. A nemrég közzétett eladási számok alapján a VW csoport legifjabb tagja több mint 13 %-kal növelte eladásait. Az elkészült 435.403 autó nagyobb része, 229.109 jármű Európa nyugati felén kötött ki, így ezen a piacon 19,2 %-os növekedést könyvelhetnek el a csehek, míg a közép- és kelet-európai régióban (102.633 darab) gyakorlatilag stagnáltak az eladások. A hazai piac is szépen hozott a Skodának, itt 80.882 eladott autóval 6,5 %-os volt a növekedés. A Skoda 1991 óta tartozik a VW érdekkörébe, és termékei az elmúlt tíz évben igen kedveltté váltak Európa nagy részében a többi márkához viszonyítva alacsony áruk, és látványos formaviláguk miatt. A jelenlegi növekedés elsősorban a cég kisebb modelljének, a Fabiának az érdeme, amely a VW Polo kategóriájában próbál vevőket toborozni.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.