Katalóguslapokon az új Mercedes C osztály

2007.01.16. 14:44

Lassan megszokjuk, hogy hetekkel a hivatalos információk előtt láthatjuk az új modellek első fotóit, de katalógusból kifotózott lapokkal eddig még nem találkoztunk – a mai napig. Most ugyanis épp ilyen formában láthatjuk először mindenféle álcázás nélkül a Mercedes C osztályt.


Galéria - kattintson a képre

A fotókon azért így is jól láthatóak a formaterv jellegzetes részletei. A Mercedes tervezői láthatóan igyekeztek sportosabb karakterrel felruházni legkisebb szedánjuk következő generációját – erre utal a dinamikusan emelkedő övvonal és az íves tető, de nagy meglepetésre azért nem kell számítani. A C osztály jól passzol majd a jelenlegi mercedes kínálatba, és az utcaképből sem lóg majd ki, ahogy mondjuk a 3-as BMW.


Galéria - kattintson a képre

A pletykák szerint az új típus motorválasztéka sem tartogat nagy meglepetéseket: az alapmodellekbe továbbra is 1,8 literes turbómotorok kerülnek 150 és 190 lóerő közti teljesítménnyel, a nagyobb modellváltozatokba pedig 2,5-3,5 literes, 210-272 lovas V6-osokat szerelnek majd. Természetesen az új C osztályból is készül AMG változat – a képek egy részén ez látható – amelybe alighanem az AMG legújabb, 6,3 literes V8-asának egy változata kerül majd.

Úgy tudjuk, a C osztályról még ezen a héten megjelennek az első hivatalos információk és az első gyári fotók is, bár az élő bemutatóra alighanem csak tavasszal kerül sor.