Átmeneti megoldás az ausztrál Pontiac

2007.01.16. 15:44

Állítólag már februárban bemutatják a Pontiac G8-ast, a Holden Commodore balkormányos, amerikanizált változatát. A legfrissebb pletykák szerint azonban az importmodell csak átmenetileg szerepel majd a kínálatban, ugyanis két év múlva le is váltják.


A híresztelések valóságalapja annyi, hogy a GM 2009-re készíti fel egyik kanadai gyárát a Holden Commodore alapjául szolgáló Zeta padlólemezekre épülő típusok gyártására, így lehetővé válik, hogy az új Camaro mellett a Pontiac legnagyobb, hátsókerék-hajtású személyautóit is itt gyártsák. A gyártás áttelepítése pedig jó alkalom lehet egy, az amerikai igényeknek jobban megfelelő, és a Pontiac arculatához jobban illeszkedő típusváltozat bevezetésére. A modellciklusok rövidülése ugyan manapság is jellemző az autóiparra, de az így is nagyon ritka, hogy egy típust mindössze két év gyártás után egy újabb modellel váltsanak le, de ilyen feltételek mellett elképzelhető, hogy a GM-nek mégis megéri megtennie egy ilyen kockázatos lépést.

A G8 az elsőkerék-hajtású Pontiac Grand Am típust váltja fel, és alighanem a februári Chicago Autó Shown láthatja először a nagyközönség.