Tata Indigo XL: indiai szuperluxus

2007.01.22. 11:54

Mosolyra (na jó, inkább földön fetrengve röhögésre) ingerlő látvány egy kiskocsiból készített sztreccslimó, bár a Tatánál láthatóan komolyan gondolják az Indigo XL-t.


Galéria - kattintson a képre

A típus alapjául India kedvenc népautójának, a Tata Indicának a lépcsős hátú változata szolgál, amely leginkább a Fiat Albeához, vagy a Dacia Loganhoz hasonlítható. Nem túl tágas, de jó emberekből álló családoknak azért elegendő helyet biztosít. Ebből a fapados miniszedánból készítettek az indiai tervezők miniatűr luxusautót módosabb vásárlóik részére.


Galéria - kattintson a képre

Meghosszabbították az autó tengelytávját, hogy hátul jó nagy lábteret kapjanak, a középkonzolra hatalmas fabetét került, nagy, kényelmes, bőr bevonatú üléseket szereltek a kiskocsiba, és még apró képernyők is jutottak az első fejtámlák hátuljába, amelyeken az utasok filmet nézhetnek út közben.

A luxus-Tata magyar léptékkel mérve még így sem túlzottan drága. 3,1 millió forintnak megfelelő összeget kérnek érte, bár az indiai átlagkeresetekhez mérten alighanem így is elérhetetlen.