EDAG LUV: óriáspickup luxuskivitelben

2007.01.25. 13:20

A német tervezőcég Genfben mutatja be hatalmas tanulmányautóját. Az az érzésünk, az EDAG mérnökei egy picit elkéstek, a Detroiti Motor Show-n sokkal nagyobb érdeklődésre számíthatott volna az 5,7 méter hosszú, 2 méter széles és 1,8 méter magas szörnyeteg.


Galéria - kattintson a képre

Az autó leginkább talán a Cadillac Escalade EXT típusra emlékeztet feltűnő, krómozott hűtőmaszkjával, hatalmas kerekeivel és minden földi jóval felszerelt ötszemélyes belső terével, pedig az autó alapjául egy európai modell, a Mercedes GL szolgált. Az autó elnevezése németes precizitással írja le, mire is szánták pontosan: a LUV a Luxury Utility Vehicle, azaz luxuskivitelű többcélú jármű kifejezés rövidítése.


Galéria - kattintson a képre

Az EDAG elképzelése szerint leginkább a vízi sportok kedvelői számára lehet hasznos egy ilyen típus, például yachtok vagy jetskik vontatására, esetleg szörfdeszkák szállítására, a platón pedig anélkül szállítható a nedves sportruházat, hogy összevizezné az autó csodás bőr kárpitjait. Ugyanakkor az alkotók szerint egy ilyen autóval bármilyen társasági összejövetelen meg lehet jelenni, hiszen a maga hivalkodó módján egész elegáns, és méretei révén legalább olyan feltűnő, mint egy S600-as Mercedes.

Az EDAG persze nem tervezi a LUV gyártását. A mérnöki konzultációs szolgáltatásokat kínáló vállalkozás azért készítette az óriási terepjárót, hogy megmutassa, igen rövid időn belül, viszonylag kis ráfordítással képes egy szériagyártmányból egyedi megjelenésű járművet készíteni.