Renault Clio F1-es ruhában

2007.01.26. 13:32

Eddig a Mégane-on alapultak a franciák F1 Team különkiadásai, de az R27 versenygép bemutatójával egy időben a Cliót is bemutatták a jellegzetes ezüst-sárga festéssel.


Galéria - kattintson a képre

Szokás szerint egy sorszámozott sorozatról van szó, amely a fényezéstől eltekintve jórészt csak néhány kiegészítőjében tér el a sorozatgyártású Clio RS-től, és a nevében, amely ezúttal is szép hosszú lett: Renaultsport Clio F1 Team R27. Az egyetlen figyelemre méltó különbség a szériamodellhez képest a feszesebbre hangolt rugózás és csillapítás, bár a sokküllős, 17 hüvelykes sötétszürke keréktárcsákat is csak az R27-tel együtt lehet megszerezni. A Sirius fantázianevű metálsárga fényezést sem egyszerű reprodukálni, és a féknyergeket is csak ezen az egy Clio-változaton festik vörösre. Belül néhány felirat és két Recaro ülés jelzi, hogy nem egy mezei Clio RS-sel van dolgunk.

A Renaultsport Clio F1 Team R27 típust először a Genfi Autószalonon láthatja élőben a szélesebb közönség, és a forgalmazását is megkezdik még a tavasz folyamán.