Készülhet kombi a Fiat Bravóból

2007.01.29. 11:19

Eddig a csapott hátú változatra koncentráltak az olaszok, és a kombi-vásárlóknak egy darabig alighanem be kell érniük a Stilo Multiwagonnal.

Most azonban, hogy az ötajtós Bravo határidőre elkészült , és a fogadtatása is kedvezőnek tűnik, a cég vezetésének maradt ideje a későbbi típusváltozatokkal foglalkozni. Lépcsőshátú változat aligha készül - arra ott a szintén igencsak friss Linea -, viszont olcsó és tágas kombira szükség volna, és ilyen egyelőre legfeljebb tervezőasztalon létezik. Ennek több oka is van. Egyrészt a Bravo dinamikus formatervét nem egyszerű úgy átalakítani, hogy a belőle kialakított kombi ne keltsen toldozott-foldozott hatást, másrészt a Fiatnál eddig egész egyszerűen nem volt pénz, és tervezői kapacitás, hogy a Bravo alapváltozatának sietős fejlesztése mellett még egy kombit is elkészítsenek.

A legfrissebb hírek szerint a Bravo kombi úgy három év múlva, az alapmodell menetrendszerű frissítésével egy időben jelenhet meg legkorábban. Bár még semmi sem biztos, mivel a Fiat vezetése még nem hozta meg a végleges döntést.