Európai Fordok Amerikának?

2007.01.30. 11:46

Úgy hírlik, az óriásvállalat vezetése új megoldást talált a foghíjas amerikai modellpaletta kiegészítésére. Bár hivatalosan még nem született döntés, az új vezérigazgató, Alan Mulally már több interjúban is utalt rá, hogy a Ford of Europe egyes sikermodelljeit Amerikában is megpróbálják bevezetni.


Galéria - kattintson a képre

Nem hivatalos források szerint a Mondeo, az S-Max, a Transit, illetve Transit Connect típus került szóba. Az amerikai Ford kínálatából jelenleg nagyon hiányzik egy tágas egyterű, mivel a Freestar gyártását érdeklődés hiányában kénytelenek voltak leállítani. Középkategóriás szedánjuk ugyan van, de a Fusion nem igazán kelendő, amit nagyrészt az unalmas formatervnek tulajdonítanak, az új Mondeo ugyanakkor határozottan izgalmasnak tűnik.

Az európai típusokat persze nem lesz egyszerű az amerikai szabályokhoz és elvárásokhoz igazítani - nagyobb teljesítményű benzinmotorokra lesz szükség, és sok más alkatrészt is biztosan át kell majd tervezni -, de még mindig gyorsabb és olcsóbb lehet az átdolgozásuk, mint új modelleket készíteni az amerikai piac számára.